Sayfalar

2 Ekim 2012 Salı

Fırında Beşamel Soslu Makarna


Malzemeler
Beşamel Sos İçin:
3 yemek kaşığı un
1,5 litre süt
200 gr margarin
1 yumurta sarısı

Makarna İçin:
1 paket çubuk makarna
500 gr beyaz peynir
Kaşar peyniri
Tuz


Tarif
Öncelikle beyaz peynirinizi ufalayıp kaşar peynirinizi rendeleyin.
1 yumurta sarısını beyazından ayırın. 
Makarnaları tuzlu suda haşlayın (aldente olursa daha güzel olur). Bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Haşlanmış makarnanın içine hazırladığınız beşamel sosun yarısını ve birkaç kaşık ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Bulamaç gibi bir karışım elde edeceksiniz.

Bu beşamel soslu makarna karışımının yarısını, margarinle yağlanmış ısıya dayanıklı cam tepsiye eşit şekilde yayın. Üstüne ufalanmış beyaz peynirleri döşeyin. Beşamel soslu makarnanın kalan yarısını tepsiye tekrar yayıp beyaz peynirleri kapatın.

Kalan beşamel sosun içine bir yumurta sarısını ekleyip seri bir şekilde karıştırın ki o sıcaklıkla yumurta pişip topaklaşmasın. Bunu da tepsinin üstüne döküp makarnaların her tarafını kaplayın. Beşamel sos oldukça fazla gibi görünebilir gözünüze ama piştiğinde börek gibi olacak endişe etmeyin. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Orta hararetli fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.

Beşamel Sos:
Margarini tencerede eritin. Unu ekleyin. Rengi değişene kokusu çıkana kadar kavurun. İçine çok yavaş bir şekilde oda sıcaklığındaki sütü ekleyip seri şekilde karıştırın. Sütü çok yavaş ekleyip çok seri karıştırısanız, topaklanma olmadan beşamel sosu başarıyla oluşturursunuz. Sütün tamamını ekledikten sonra karıştırmaya ara vermeden pişirin. Kaynadıktan sonra kıvamı biraz koyulaşınca ocağın altını kapatıp beşamel sosun önce bir yarısını sonra diğer yarısını makarna ile yukarıdaki şekilde buluşturun.

Çocuklar makarnaya bayılır. Bu tarifle yapılan makarnanın tadı su böreğini andırıyor. Deniz de biz de severek yiyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder