Sayfalar

24 Şubat 2013 Pazar

Fırında Parmak Patates ve Tavuk Şeritleri

Geçen gün mutfak işleri ile şırkıldığımı yazmıştım. Bu arada fırında patates ve tavuk yaptığımı ve bizimkilerin severek yediğini anlatmıştım. İşte o aşırı basit ama lezzetli tarifim aşağıda :

Tavukları şerit halinde kesiyoruz. Kemiksiz kalça eti çok iyi oluyor bu yemekte. Öte yanda da patateslerimizi parmak şeklinde doğruyoruz. İkisini de ayrı ayrı tuzlayıp baharatlıyoruz  ki lezzetleri karışmasın. Sonra tepsiye yağlı kağıt seriyoruz. Tepsinin yarısına patatesleri, diğer yarısına tavukları seriyoruz. Su kesinlikle katmıyoruz. Fırına veriyoruz. Fırında 180 - 200 derecede kızarıp pişene kadar (45 dakika - 1 saat civarı) pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruuzzz...

Sosumuz şöyle :

Zeytinyağı, karabiber, kimyon, kekik ve tuz! Bu kadar basit!

Eğer sadece tavuk yapılacaksa sosun içine sarımsak ve biraz sirke de katılabilir. Ama aynı tepside patatesle birlikte yapılacaksa, sos patatesleri de etkileyeceğinden uyumlu güzel bir lezzet elde edemeyebilirsiniz..

2 yorum:

  1. off çok lezzetli anlatmışsın nasıl da acıktım sorma gitsin :) Afiyet şifa olsun kuzucuklara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın :)) buyrun gelin Etka ile birlikte yiyelim :))) yapması çok basit, yemesi lezzetli oluyor...

      Sil